Wegański tatar !
Przepis z Jadłonomia
Składniki ( dla 3-4 osób)
- słoiczek suszonych pomidorów ( około szklanki)
- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
- cebula
- ogórek kiszony
Suszone pomidory oraz kaszę delikatnie miksujemy za pomocą blendera, następnie dodajemy sos sojowy oraz przyprawy, mieszamy. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do tatara lub układamy obok na talerzu.
Całość podajemy z drobno pokrojonym ogórkiem i pieczywem.
- 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
- cebula
- ogórek kiszony
Suszone pomidory oraz kaszę delikatnie miksujemy za pomocą blendera, następnie dodajemy sos sojowy oraz przyprawy, mieszamy. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do tatara lub układamy obok na talerzu.
Całość podajemy z drobno pokrojonym ogórkiem i pieczywem.
Wygląda jak "prawdziwy" :)
OdpowiedzUsuń