środa, 16 stycznia 2013

Pasta ze szpinakiem.

Pasta ze szpinakiem.
Co bym mogła napisać o dzisiejszym dniu? Może tyle, że nie jestem przekonana co do moich studiów i coraz bardziej żałuję podejmowanych decyzji w przeszłości :/ Szkoda, że tak trudno znaleźć coś co będzie nas satysfakcjonowało w 100% albo przynajmniej w tych 70... Na szczęście jest parę rzeczy które umiliły mi dzisiejsze popołudnie ;) 
Składniki na 4 osoby:
-100 g mrożonego szpinaku (ja dałam trochę świeżego)
-1/2 śmietany
- 3 czubate łyżki mascarpone
- nerkowce
- pomidorki koktajlowe
- 2 ząbki czosnku
- sól
- parmezan
- makaron


Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz rozmrożony szpinak, gdy się poddusi, wrzucamy śmietanę, mascarpone i orzeszki.Całość doprawiamy i dusimy na małym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji. W garnku zagotowujemy wodę na makaron. Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojone w ćwiarteczki pomidorki. Makaron łączymy z sosem, dokładnie mieszamy i posypujemy startym parmezanem.
Gotowe do podania.
Share:

1 komentarz:

  1. Początkowo myślałam, że to fasolka, bardzo mi się podoba taka pasta :)

    OdpowiedzUsuń