niedziela, 14 grudnia 2014

Kurczak faszerowany kaszą jaglaną, serem kozim i pomidorkami.

Kurczak faszerowany kaszą jaglaną, serem kozim i pomidorkami.

Składniki:
- pierś z kurczaka
- ser kozi
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- pomidorki daktylowe
-pietruszka
- sól
- pieprz
-słodka papryka
- curry


Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Dzielimy na dwie części i każdą rozcinamy pionowo tak aby powstała kieszonka. Robimy marynatę z oliwy z oliwek, słodkiej papryki, pieprzu, soli oraz curry, obtaczamy w niej kurczaka i odstawiamy na minimum 30 minut. W tym czasie gotujemy kaszę ( możemy skrócić czas gotowania ponieważ będzie ona zapiekana w piekarniku). Do miseczki wrzucamy pokrojony ser kozi, pokrojone pomidorki, kasze, pietruszkę, oliwę z oliwek, sól i faszerujemy kurczaka. U góry możemy ułożyć ser wraz z pomidorkami ( nie jest to konieczne) zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut ( 180 stopni). Podajemy z sałatką.
Share:

1 komentarz:

  1. Takiego kurczaka jeszcze nie jadłam. Jestem ciekawa jak smakuje bo wygląda doskonale.

    OdpowiedzUsuń