czwartek, 4 lutego 2016

Papryka faszerowana kaszą i tofu.

Papryka faszerowana kaszą i tofu.


 Składniki (3 osoby):
- 3 papryki ( mogą być różnych kolorów)
- 100 g kaszy bulgur
- 100 g pieczarek
- 1 cukinia
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- 1 opakowanie marynowanego tofu (180 g)
- ser ,żółty w kawałku
- 3 duże łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- koperek

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni bez termoobiegu. Kasze gotujemy według wskazówek na opakowaniu, bez dwóch minut. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, tak samo postępujemy z cukinią (obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestki), tofu kroimy w kostkę. W misce łączymy kasze, pieczarki, cukinię, tofu i doprawiamy. Papryki myjemy, odcinamy czapeczki i faszerujemy. Górę posypujemy startym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 50 minut.

Smacznego!


Share:

0 komentarze:

Publikowanie komentarza