piątek, 22 stycznia 2016

Vege spring rolls

Vege spring rolls.


Składniki
- 10 okrągłych płatów papieru ryżowego
- 100 g makaronu ryżowego
- 1 marchewka
- 1 ogórek
- rzodkiewka
- kapusta pekińska
- świeża kolendra
- szczypiorek
- sos sojowy
- sos do sajgonek TaoTao

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie zabieramy się za warzywa, kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, ogórka kroimy wzdłuż na 4 części, usuwamy pestki i kroimy w drobniejsze paseczki, a rzodkiewkę w talarki. Do ugotowanego makaronu dodajemy 3-4 łyżki sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Papier ryżowy zwilżamy letnią wodą ( najlepiej w miseczce), na 3/4 wysokości układamy, kapustę, makaron, ogórka, marchewkę, rzodkiewkę i posypujemy kolendrą. Składamy boki i zwijamy w rulon, całość związujemy szczypiorkiem.
W małym, głębokim naczyniu wlewamy sos do sajgonek.
Teraz możemy jeść!
Smacznego!


Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz