Kopytka z dyni i kaszy jaglanej.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki uduszonej dyni
- 2 jajka
- 2 jajka
- 10-15 łyżek mąki
- 1 duży ząbek czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- masło
- tymianek
W dużej misce miksujemy blenderem dynię, kaszę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Następnie dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Na stolnicy rozsypujemy mąkę, z ciasta formujemy walce, odcinamy nożem na kształt kopytka i wrzucamy do solonej wrzącej wody.
Polewamy klarowanym masłem z tymiankiem.
Polewamy klarowanym masłem z tymiankiem.
Smacznego!
Pycha!
OdpowiedzUsuń