niedziela, 3 czerwca 2012

Szpinakowo

Szpinakowo


Nie ma to jak boski weekend, kto był na Ursynaliach to wie, że warto było. Drugi dzień i Modestep szczerze mogę powiedzieć, że najlepszy koncert <3 A w kuchni szpinak! Jeden z moich ulubionych makaronów czyli spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym, zapraszam.

Składniki (na dwie porcje):

- 250g świeżego szpinaku
- 200g spaghetti
- 60g sera pleśniowego
- 3 plasterki zera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany 
- olej
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa

W garnku zagotowujemy wodę na makaron i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy szpinak, gdy zmniejszy swoją objętość wyciskamy ząbki czosnku. Wlewamy śmietanę, wszystko razem mieszamy i powoli wrzucamy nasze sery. Czekamy aż uzyskamy dość gęstą i jednolitą konsystencje. Przyprawiamy i gotowe!




Share:

7 komentarzy:

  1. Szpinakiem zraziłam się w przedszkolu, a teraz uwielbiam go :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepszy obiad <3 Uwielbiam szpinak :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne polaczenie! Lubie spaghetti i lubie tez szpinak. Biegne po widelec :))

    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Szpinak i ser pleśniowy- mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham to połączenie i mogłabym jeść takie danie codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ! W temacie szpinaku Papaj jest moim idolem! :P Mniam!

    OdpowiedzUsuń