Szpinakowo
Nie ma to jak boski weekend, kto był na Ursynaliach to wie, że warto było. Drugi dzień i Modestep szczerze mogę powiedzieć, że najlepszy koncert <3 A w kuchni szpinak! Jeden z moich ulubionych makaronów czyli spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym, zapraszam.
Składniki (na dwie porcje):
- 250g świeżego szpinaku
- 200g spaghetti
- 60g sera pleśniowego
- 3 plasterki zera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany
- olej
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
W garnku zagotowujemy wodę na makaron i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy szpinak, gdy zmniejszy swoją objętość wyciskamy ząbki czosnku. Wlewamy śmietanę, wszystko razem mieszamy i powoli wrzucamy nasze sery. Czekamy aż uzyskamy dość gęstą i jednolitą konsystencje. Przyprawiamy i gotowe!
Szpinakiem zraziłam się w przedszkolu, a teraz uwielbiam go :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy obiad <3 Uwielbiam szpinak :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam:)!
OdpowiedzUsuńPyszne polaczenie! Lubie spaghetti i lubie tez szpinak. Biegne po widelec :))
OdpowiedzUsuńPozdrowienia.
Szpinak i ser pleśniowy- mniam!
OdpowiedzUsuńKocham to połączenie i mogłabym jeść takie danie codziennie :)
OdpowiedzUsuń! W temacie szpinaku Papaj jest moim idolem! :P Mniam!
OdpowiedzUsuń