wtorek, 10 kwietnia 2012

Pappardelle z wędzonym łososiem




Pappardelle z wędzonym łososiem

 
Składniki:
- całe opakowanie makaronu Pappardelle
- 100g wędzonego łososia
- 100g sera gorgonzola
- rukola
- 3 łyżki śmietany
- pomidorki koktajlowe
- ząbek czosnku
- sól
-pieprz

W garnku zagotowujemy wodę i wstawiamy makaron (al dente). Na patelni rozgrzewamy olej i zarumieniamy czosnek, uważajac aby się nie przypalił. Następnie dodajemy śmietane i ser. Wszytko razem mieszamy do momentu rozpuszczenia się gorgonzoli. Odcedzony makaron przekładamy na patelnie. Dokładnie mieszamy i wrzucamy pokrojonego w plasterki łososia. Doprawiamy cały czas mieszając. Na koniec wrzucamy rukolę oraz pokrojone w ćwiarki pomidorki. Idealnie smakuje z parmezanem.
Smacznego!



Share:

6 komentarzy: