czwartek, 9 lipca 2015

Sezon na bób czyli lekki obiad

Sezon na bób czyli lekki obiad.

Składniki (na dwie osoby):
- 300 g bobu
- 60 g rukoli
- 10 pomidorków daktylowych
- 1 kalarepa
- 2 garści fistaszków

Sos:
- 1 czubata łyżka sera ricotta
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sos z cytryny
- sól
- pieprz

Bób gotujemy w osolonej wodzie al dente. Rukole myjemy, pomidorki kroimy na połówki, kalarepę kroimy w kostkę i wraz z orzeszkami oraz obranym bobem łączymy wszystkie składniki. Dodajemy sos, dokładnie mieszamy i podajemy.

3 komentarze:

  1. wygląda pięknie, świeżo i lekko :) a czy nadaje się do pracy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście! Wystarczy sos zapakować do oddzielnego pojemnika :)

      Usuń
    2. Oczywiście! Wystarczy sos zapakować do oddzielnego pojemnika :)

      Usuń