piątek, 6 marca 2015

Kurczak i marchewka w curry.

Kurczak i marchewka w curry.


Składniki (danie na 3 osoby):
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 3 marchewki
- łyżeczka curry
- kuskus
- słodka papryka
- sól
-pieprz

Pierś z kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kawałki, przekładamy do miski i doprawiamy czosnkiem, oliwą, słodką papryką, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę z curry oraz solą. Smażymy przez 3 minuty i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy mięso tak, aby się zarumieniło z obu stron, następnie podlewamy wodą i smażymy parę minut (uważając żeby się nie przesuszyło). Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.



0 komentarze:

Prześlij komentarz