Śniadanie, obiad, kolacja.
Danie które można jeść na śniadanie, obiad jak i kolację, idealnie smakuje z grzankami z masłem czosnkowym.
Składniki:
- średni brokuł
- słoik marnowanych pieczarek
- szynka
- 150g makaronu muszelki
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente. Brokuła kroimy na małe różyczki i blanszujemy. Paprykę oraz szynkę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez wraz z jogurtem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
koniecznie muszę spróbować! ran na śniadanie, raz na obiad i raz na kolację! :))
OdpowiedzUsuńPyszności na każdą porę dnia:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię makaron na zimno, wolę majonez od jogurtu, ale te kalorie..-)
OdpowiedzUsuńyummmyyyyy :)
OdpowiedzUsuńTo musi być dobre :) Skoro funkcjonalne, tym lepiej.
OdpowiedzUsuńPięknie i kolorowo! Na każdą porę dnia :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie makaronowe sałatki.
Serdeczne pozdrowienia,
E.
mmmm wygląda pysznie! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania, które są na tyle uniwersalne, że można je podawać za równo na śniadanie, obiad, jak i kolację :)
OdpowiedzUsuńApetyczna kombinacja ;D
OdpowiedzUsuń