Makaron z brokułami.
Kolejny weekend opuszczam Warszawę i wracam do domu do Lublina. Spowodowane jest to małym, szalonym owczarkiem belgijskim który potrafi zgryźć wszystko co wpadnie pod nos. Śpi w dzień, szaleje w nocy, ale mimo wszystko jest przeurocza. A wracając do kuchni, pewna propozycja na szybki obiad, idealna dla studenta czyli dla mnie :)
Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- średni brokuł
- 200 ml gęstej śmietany
- 100 g sera pleśniowego
- 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe
- parmezan
- olej
- sól
- pieprz
Brokuł kroimy na małe różyczki i blanszujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy czosnek do którego dodajemy brokuł. Następnie dolewamy śmietanę oraz kawałki sera pleśniowego. W tym samym czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcja na opakowaniu na al dente. Gdy ser sie rozpuści dodajemy makaron,przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy.
Podajemy z parmezanem
JA nie student, ale danie również jak najbardziej dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńLubię to połączenie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki makaron :)))
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenie smaków:) Lekko, szybko i pożywnie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tak podany makaron!:))
OdpowiedzUsuńcudowne to danie, uwielbiam je :) a przecież jest takie proste!
OdpowiedzUsuńProste najlepsze! ;)
Usuńkocham makarony! ;)
OdpowiedzUsuńpyszny makaronik!
OdpowiedzUsuńzapraszam na konkurs!!!
ahhhhhhh *-* yummi ♥♥♥♥
OdpowiedzUsuńgłodni studenci, nie mający czasu na jedzenie łączmy się :))
OdpowiedzUsuńsuper makaron, pozdrawiam!
Uwielbiam takie połączenia:)
OdpowiedzUsuń