wtorek, 25 września 2012

Pieczarki.

Pieczarki.
Jak ja dawno nie robiłam pizzy, już sie stęskniłam za dobrą domową pizzy na cienkim cieście:)

Składniki:
- 1/3 szklanki wody
- 1,5 szklanki mąki
- 10 g świeżych drożdży
- 2 łyżeczki oliwy
- szczypta soli
- szczypta cukru

- 500g pieczarek
- 60g serka brie
- 100g startego sera żółtego
- masło
- 1 ząbek czosnku
- sól


Drożdże oraz cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Następnie łączymy wszystkie składniki na ciasto i zagniatamy kulę. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pieczarki i solimy. Smażymy aż zrobią się miękkie, odstawiamy do wystygnięcia. Rozwałkowane ciasto smarujemy oliwa z oliwek, układamy pieczarki oraz sery. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez około 15 minut.
Smacznego :)



9 komentarzy:

  1. uwielbiam takie pieczarkowe cuda!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też bardzo dawno nie robiłam pizzy, a właściwie mam na nią dużą ochotę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest pyszna!
    U mnie też pizza.
    Może się wymienimy?

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham taką. Domowa najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudownie cienka :) Dawno nie jadłam domowej.

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pizzę na cienki cieście i taką tylko jadam. Ta wygląda przecudownie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja Droga,

    pizza na cienkim cieście i z pieczarkami jest super! U mnie ostatnio gościły pizzerinki, ale na grubym spodzie ;-)

    Pozdrowienia,
    E.

    OdpowiedzUsuń
  8. Domowa pizza to wręcz doskonałość. Cienkie ciasto, odpowiednie dodatki, po prostu mniam. :)

    OdpowiedzUsuń