Pieczarki.
Jak ja dawno nie robiłam pizzy, już sie stęskniłam za dobrą domową pizzy na cienkim cieście:)
Składniki:
- 1/3 szklanki wody
- 1,5 szklanki mąki
- 10 g świeżych drożdży
- 2 łyżeczki oliwy
- szczypta soli
- szczypta cukru
- 500g pieczarek
- 60g serka brie
- 100g startego sera żółtego
- masło
- 1 ząbek czosnku
- sól
Drożdże oraz cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Następnie łączymy wszystkie składniki na ciasto i zagniatamy kulę. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pieczarki i solimy. Smażymy aż zrobią się miękkie, odstawiamy do wystygnięcia. Rozwałkowane ciasto smarujemy oliwa z oliwek, układamy pieczarki oraz sery. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy przez około 15 minut.
Smacznego :)
uwielbiam takie pieczarkowe cuda!:)
OdpowiedzUsuńja też bardzo dawno nie robiłam pizzy, a właściwie mam na nią dużą ochotę:)
OdpowiedzUsuńJest pyszna!
OdpowiedzUsuńU mnie też pizza.
Może się wymienimy?
A bardzo chętnie :)
UsuńKocham taką. Domowa najlepsza :)
OdpowiedzUsuńCudownie cienka :) Dawno nie jadłam domowej.
OdpowiedzUsuńUwielbiam pizzę na cienki cieście i taką tylko jadam. Ta wygląda przecudownie! :)
OdpowiedzUsuńMoja Droga,
OdpowiedzUsuńpizza na cienkim cieście i z pieczarkami jest super! U mnie ostatnio gościły pizzerinki, ale na grubym spodzie ;-)
Pozdrowienia,
E.
Domowa pizza to wręcz doskonałość. Cienkie ciasto, odpowiednie dodatki, po prostu mniam. :)
OdpowiedzUsuń