poniedziałek, 23 lutego 2015

Domowe VegeBurgery

Domowe VegeBurgery


Składniki:
- 1 szklanka startej marchewki
- 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 czerwona cebula
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/4 szklanki oleju
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki sosu sojowego
- świeża pietruszka( według uznania)
- słonecznik (według uznania)
- pestki dyni (według uznania)
- sól
- pieprz

Wszystkie składniki, wraz z drobno pokrojoną cebulą, wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy na jednolita masę. Lepimy kotleciki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni a następnie wstawiamy vegeburgery. Po upływie 15 minut przekręcamy je na drugą stronę i pieczemy kolejne 15 minut. Po upływie czasu, upewniamy się czy są gotowe
Podajemy z sosem  jogurtowo-czosnkowym i warzywami.

1 komentarz: