Zostań dekoratorem gofrów
Składniki (na 25 gofrów):
-1,5 szklanki mąki
-2 jajka
-100 ml mleka
-100 ml wody
-1/3 szklanki oleju
-1/2 szklanki cukru pudru
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-dodatki według uznania
u mnie( np.mango, poziomki, gruszki, migdały, mięta)
-jogurt naturalny/owocowy
Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszysto. Wlewamy olej, mleko, wodę i mieszamy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gofrownicę rozgrzewamy i porcjami wlewamy ciasto. Pieczemy gofry do uzyskania złocistego koloru. A po wszystkim zostajemy dekoratorami! Używamy wszystkich możliwych dodatków i miksujemy smaki!
Najbardziej lubię gofry z kleksem bitej śmietany i świeżymi owocami:)
OdpowiedzUsuń