Mini brownie
Składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 40 g mąki
- 1/4 szklanki wody
- 130 g masła
- 110 g cukru
W garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem. Czekoladę łamiemy na kawałki, masło kroimy w kostkę i wrzucamy do wody. Mieszamy, stopniowo dodając kakao i zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mąkę i jajka, następnie wlewamy ostudzoną masę czekoladową. Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika ( 180 stopni) na około 20 minut. Ciasto musi być wilgotne w środku.
Wygląda obłędnie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńWow, cudowne brownie! ; )
OdpowiedzUsuńWygląda bosko! *.*
Ależ ma cudowną konsystencję! Wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuń