piątek, 8 sierpnia 2014

Mini brownie

Mini brownie

Składniki:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 40 g mąki
- 1/4 szklanki wody
- 130 g masła
- 110 g cukru


W garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem. Czekoladę łamiemy na kawałki, masło kroimy w kostkę i wrzucamy do wody. Mieszamy, stopniowo dodając kakao i zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mąkę i jajka, następnie wlewamy ostudzoną masę czekoladową. Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika ( 180 stopni) na około 20 minut. Ciasto musi być wilgotne w środku.

3 komentarze:

  1. Wygląda obłędnie! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, cudowne brownie! ; )
    Wygląda bosko! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ ma cudowną konsystencję! Wygląda bosko :)

    OdpowiedzUsuń