Krewetki w białym winie.
Składniki:
- mrożone krewetki tiger (1 opakowanie)
- pietruszka
- chili
- oliwa
- 3 ząbki czosnku
- kieliszek białego wytrawnego wina
- chleb
- sałata lodowa
- sól, pieprz
Rozmrażamy krewetki, dolewamy do niej trochę oliwy, pokrojoną pietruszkę, 3 niewielkie ząbki czosnku, chili, doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy na 15 minut do lodówki. Sałatę rwiemy na niewielkie części.
Krewetki w marynacie smażymy na wyklarowanym maśle około 4 minut. Podlewamy lampką wina i dusimy jeszcze przez 3-5 minut. Na tej samej patelni podsmażamy chleb. Na pieczywie układamy sałatę oraz krewetki. Podawać na ciepło lub zimno.
Krewetki w marynacie smażymy na wyklarowanym maśle około 4 minut. Podlewamy lampką wina i dusimy jeszcze przez 3-5 minut. Na tej samej patelni podsmażamy chleb. Na pieczywie układamy sałatę oraz krewetki. Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz