wtorek, 2 kwietnia 2013

Cytrynowe babeczki.

Cytrynowe babeczki.
Przepis znalazłam tutaj.

Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- sok z całej cytryny, możemy również dodać skórkę
- 1/2 szklanki kefiru


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 
Na początku ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, następnie powoli mieszając dodajemy jajka oraz sok z cytryny. Do calości przesypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz kefir, powoli mieszamy do połączenia składników. 
Papiloty wypełniamy do 3/4 wysokości i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180) na około 20 minut.
Czekamy aż ostygną i możemy jeść :)

10 komentarzy:

  1. bardzo lubię cytrynowe wypieki! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne na pewno wypróbuje ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  3. Po ostatnich cytrynowych muffinkach, które upiekłam zakochałam się w tym cytrusowym smaku w wypiekach :) Twoje babeczki wyglądają ślicznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Słodkości z dodatkiem cytryny są uzależniające. Twoje babeczki wyglądają uroczo :)

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają wyjątkowo smakowicie z tymi czekoladowymi czapeczkami :)

    OdpowiedzUsuń