środa, 13 lutego 2013

Cukinia z łososiem.

Cukinia z łososiem.
Jeżeli ktoś myśli, że tym nie można się najeść to jest w dużym błędzie, chyba jedno z najbardziej sycących dań ;)

Składniki (2-3 osoby)
- 2 opakowania łososia w puszce
- 2 średnie cukinie
- 10 dużych pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 duża cebula
- kiełki fasoli mung
- 1 woreczek ryżu
-żółty ser
- kostka warzywna
- sól
- pieprz
- słodka papryka


Ryż gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem kostki warzywnej ( ryz musi być lekko twardy). Drobno pokrojona cebule wrzucamy na rozgrzana patelnie z dodatkiem oleju z łososia. Chwile podsmażamy i dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, całość dusimy. W tym czasie przygotowujemy pieczarki dzieląc je na drobniejsze części. Dorzucamy do warzyw, doprawiamy. Na koniec dodajemy kiełki oraz łososia, patelnie zdejmujemy z ognia. Ryż odcedzamy pozostawiając wywar, mieszamy z pozostałymi składnikami i dolewamy trochę bulionu. Cukinie myjemy, przecinamy na pół, wydrążamy środek i zaczynamy faszerować, całość posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15-20 minut.



Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz