sobota, 3 marca 2012

Faszerowane oliwki

Faszerowane oliwki

Składniki:
- 150g mielonego mięsa 
- 50g suszonych pomidorów
- 3 łyżki śmietany
- 4 łyżki mleka
- 20 dużych zielonych oliwek bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki masła
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
- pieprz
- gałka muszkatołowa

W rondelku rozpuszczamy masło. Zarumieniamy czosnek i dodajemy mięso, gdy się zarumieni wrzucamy drobno pokrojone suszone pomidorki. Wlewamy śmietanę, mleko i przyprawiamy gałką i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu aż wszystko zgęstnieje. Faszerujemy oliwki, następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu aby nabrały złocistego koloru. Osuszamy na papierowym ręczniku. 
Smacznego.
-



0 komentarze:

Prześlij komentarz