sobota, 13 lutego 2016

Warsztaty z kuchni wegańskiej.

Warsztaty z kuchni wegańskiej.

W piątek miałam przyjemność, brać udział w warsztatach poświęconych kuchni wegańskiej. Prowadzącą zajęcia była Marta Dymek, popularna ze znanego bloga Jadłonomia oraz programu w telewizji Kuchnia+. Jak się okazało jest to przesympatyczna osoba, z bardzo dużą wiedzą i co najważniejsze, pasją do gotowania.
Warsztaty trwały około 4 godzin, byliśmy podzieleni na 5 grup i każda z grup miała do przygotowania 4 dania. 
Moja grupa przygotowywała:
- buraczane muffiny z czekoladą
- grzybowy strogonoff
- sałatkę z jarmużem
- wegański majonez
W innych grupach pojawiła się :
- kijowska zapiekanka
- orzechowa sałatka z jarmużem
- sałatka z komosą
- carpaccio z buraków
- harirra
- krem z buraka
Na koniec wszyscy zasiedliśmy do wspólnego stołu, na wspólną ucztę. Wszystko wyglądało i smakowało cudownie, podczas kolacji mieliśmy czas na rozmowy i zadawanie pytań. Jak dla mnie wszystko wypadło idealnie
Polecam przekonać się na właśnej skórze.








0 komentarze:

Prześlij komentarz