Krem z zielonego groszku.
Składniki:
- 400 g mrożonego groszku
- 500 ml bulionu
- 3 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- śmietana
- sól
- pieprz
Zagotowujemy bulion do którego wrzucamy groszek, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz czosnek. Gotujemy przez około 20 minut a następnie całość miksujemy blenderem na gładki krem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na małym ogniu dajemy śmietanę i mieszamy.
Możemy podawać z podpieczonym chlebkiem.
Kolorek tego dania aż prosi się o zjedzenie :)))
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mojego bloga
przyprawiona13.blogspot.com
Lubię, nigdy nie robiłam z ziemniakami. Kolor tego kremu i prezentacja przepiękne :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, bardzo wiosennie :)
OdpowiedzUsuńfajna zupa i jakie śliczne zdjęcie:)
OdpowiedzUsuńPiękny kolor ;)
OdpowiedzUsuńPiękny kolor i na pewno obłędny smaczek !
OdpowiedzUsuńniesamowity kolor! nigdy nie próbowałam wersji z ziemniakami i czosnkiem, raczej sam groszek + ser + gałka. ciekawa jest Twoja propozycja :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę zrobić, genialny kolor :D
OdpowiedzUsuń