sobota, 25 lutego 2012

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese



Składniki:
- 300g mięsa mielonego
- 5 dużych pomidorów
- 1/3 szklanki mleka
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
-oliwa z oliwek
- parmezan
- makaron spaghetti
-sól
-pieprz
-cukier
-oregano

W rondelku gotujemy makaron al dente. Na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek oraz cebule. Smażymy przez około 6 minut i dodajemy mięso, gdy przestanie być surowe możemy dodać pomidory(obrane ze skórki i bez pestek). Wlewamy mleko, przecier pomidorowy i doprawiamy. Dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy z parmezanem.
Smacznego.






0 komentarze:

Prześlij komentarz