piątek, 21 marca 2014

Pierś z kurczaka w sezamie.

Pierś z kurczaka w sezamie.


Składniki:
- dwie małe piersi z kurczaka
- 3 łyżki sezamu
- 3 łyżki bułki tartej
- mleko
- sól
- olej do smażenia


Pierś dokładnie płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Kurczaka wkładamy do miski, zalewamy mlekiem i delikatnie solimy. Tak przegotowane mięso zostawiamy na około 30 minut Sezam wraz z bułką tarta i szczyptą soli mieszamy na talerzu. Rozgrzewamy olej na patelni, kawałki kurczaka obtaczamy w panierce i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu uważając aby nie przypalić sezamu, gdy się zarumieni, przerzucamy na drugą stronę. Tak przyrządzonego kurczaka najlepiej podawać z lekką sałatką, w moim wypadku była to rukola.
Share:

0 komentarze:

Prześlij komentarz