wtorek, 25 czerwca 2013

Zdrowe pulpeciki.

Zdrowe pulpeciki.


Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z indyka 
- 150 g mrożonego szpinaku
- 1 duża marchewka
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz


Szpinak rozmrażamy. W dużej misce umieszczamy mięso do którego dodajemy startą marchewkę, drobno pokrojoną pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak. Dokładnie mieszamy w tym samym czasie dodając przyprawy, jajko i odrobinę bułki tartej. W rondelku rozgrzewamy olej, wrzucamy kuleczki mięsne, zarumieniamy z każdej strony i dolewamy 1/2 szklanki wody (zależy od wielkości rondelka). Całość przykrywamy i gotujemy około 20-30 minut.
Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Share:

3 komentarze: