sobota, 4 maja 2013

Krem z zielonego groszku.

Krem z zielonego groszku.

Składniki:
- 400 g mrożonego groszku
- 500 ml bulionu
- 3 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- śmietana
- sól
- pieprz


Zagotowujemy bulion do którego wrzucamy groszek, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz czosnek. Gotujemy przez około 20 minut a następnie całość miksujemy blenderem na gładki krem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na małym ogniu dajemy śmietanę i mieszamy. 
Możemy podawać z podpieczonym chlebkiem.
Share:

10 komentarzy:

  1. Kolorek tego dania aż prosi się o zjedzenie :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie:)
    Zapraszam do mojego bloga
    przyprawiona13.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię, nigdy nie robiłam z ziemniakami. Kolor tego kremu i prezentacja przepiękne :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. pięknie wygląda, bardzo wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. fajna zupa i jakie śliczne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. zapraszam do konkursu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/wiosenne-zupy

    OdpowiedzUsuń
  7. Piękny kolor i na pewno obłędny smaczek !

    OdpowiedzUsuń
  8. niesamowity kolor! nigdy nie próbowałam wersji z ziemniakami i czosnkiem, raczej sam groszek + ser + gałka. ciekawa jest Twoja propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  9. koniecznie muszę zrobić, genialny kolor :D

    OdpowiedzUsuń