niedziela, 21 października 2012

Śniadanie, obiad, kolacja.

Śniadanie, obiad, kolacja.
Danie które można jeść na śniadanie, obiad jak i kolację, idealnie smakuje z grzankami z masłem czosnkowym.
Składniki:
- średni brokuł
- słoik marnowanych pieczarek
- szynka
- 150g makaronu muszelki
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól


Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente. Brokuła kroimy na małe różyczki i blanszujemy. Paprykę oraz szynkę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez wraz z jogurtem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. 

Share:

10 komentarzy:

  1. koniecznie muszę spróbować! ran na śniadanie, raz na obiad i raz na kolację! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności na każdą porę dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię makaron na zimno, wolę majonez od jogurtu, ale te kalorie..-)

    OdpowiedzUsuń
  4. To musi być dobre :) Skoro funkcjonalne, tym lepiej.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie i kolorowo! Na każdą porę dnia :)
    Bardzo lubię takie makaronowe sałatki.

    Serdeczne pozdrowienia,
    E.

    OdpowiedzUsuń
  6. fantastyczny przepis! zapraszam też do mojego konkursu: http://nietylkopasta.pl/konkurs-kulinarny-ze-spizarni-na-stol-2/

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie dania, które są na tyle uniwersalne, że można je podawać za równo na śniadanie, obiad, jak i kolację :)

    OdpowiedzUsuń