sobota, 29 września 2012

Domowe hamburgery.

Domowe hamburgery. 
Moje pierwsze domowe hamburgery, wyszły naprawdę pyszne.
 Idealne na obiad.

Składniki(4 porcje):
- 500g mielonej wieprzowiny
- 2 jajka
- 3 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
- 2 czerwone cebule
- 2 pomidory
- sałata lodowa
- musztarda
- 4 bułki hamburgerowe z sezamem


W misce mieszamy mięso, jajka, ketchup oraz przyprawy. Formujemy 4 hamburgery. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojona w krążki cebule. Następnie zdejmujemy i smażymy kotlety z każdej strony aż przestaną być surowe. Bułki opiekamy w piekarniku, układamy sałatę, pomidory, mięso,  odrobinę ketchupu oraz musztardy a na samej górze układamy podsmażona cebulkę. Wszystko spinamy patyczkami do szaszłyków :)


Share:

8 komentarzy:

  1. Takie hamburgery są o wiele lepsze niż macdonaldowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeśli fast food to tylko domowy! super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. danie specjalnie dla mojego syna ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno zdecydowanie lepsze od kupnych ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też uwielbiam domowe hamburgery. Prosty i szybki obiad :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam burgery w wersji domowej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudne!
    Wiem,że domowe najlepsze i takie tylko mi smakują.

    OdpowiedzUsuń
  8. ale zrobiłaś pyszne te hamburgery:)

    OdpowiedzUsuń