czwartek, 14 czerwca 2012

Proste i pyszne!

Proste i pyszne pulpety w sosie pomidorowym.



Składniki:
- 300g mięsa mielonego
- koncentratu pomidorowego
- 0,5l bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki bułki tartek
-1 jajko
-sól
-pieprz
-cukier

Do miseczki przekładamy mięso. Dodajemy jajko, czosnek, sól, pieprz i bułkę tarta. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy nie duże kulki. W rondelku zagotowujemy bulion(może być z kostki) i łączymy z koncentratem Doprawiamy solą i spora ilością cukry. Do naszego sosu wrzucamy pulpeciki, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem.
Smacznego!





Share:

7 komentarzy:

  1. Tak,pyszne!
    Uwielbiam od dziecka.
    A Ty mi przypomniałaś,że i u mnie czas je zrobić.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne:) smakowite :) a zsie chce zjesc .. zaraz ide buszowac po lodowce:)
    pozdrawim

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem ciekawa jakiego mięsa używasz do pulpetów, bo mi najbardziej smakują cielęco-wieprzowe. Robię je bardzo podobnie do Ciebie, z tym, że czasami zapiekam je w piekarniku i wtedy są lekko chrupiące na zewnątrz. Pycha!

    Udanego dnia!
    Edith

    OdpowiedzUsuń
  4. http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html


    Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię. Szczególnie do makaronu. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie pulpety w pomidorkowym sosie :-D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pochwała prostoty. Sprawdzają się zawsze :)

    OdpowiedzUsuń