środa, 21 marca 2012

Spaghetti z krewetkami

Spaghetti z krwetkami
Składniki
-250g krewetek
- makaron spaghetti
- 50g sera pleśniowego
- 1 łyżeczka masła
- 6 łyżek oleju
- 6 pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- - 2 łyżeczki chilli
- sól
- bazylia
-cytryna

Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu (al dente). W miseczce przygotowujemy marynatę z oleju, rozgniecionego czosnku, chilli i soli.Wrzucamy do niej krewetki i odstawiamy na 20 minut. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy krewetki (bez marynaty). Podsmażamy kilka minut na dużym ogniu. Do rondelka wlewamy marynatę i stawiamy na ogień. Dodajemy ser pleśniowy. Po rozpuszczeniu wrzucamy makaron, krewetki i pokrojone na ćwiartki pomidory. Wszystko razem mieszamy, posypujemy bazylia i skrapiamy cytryną. 
Prosty i pyszny obiad.
Smacznego.


Share:

1 komentarz:

  1. Dodaj przepis do akcji konkursowej http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makarony-swiata. Nie zapomnij o wklejeniu banerka akcji w poście :)

    OdpowiedzUsuń